Welke massagetherapie is geschikt voor jou?

rug massage

Steeds meer mensen kiezen voor een massage, maar welke massage is voor jou geschikt? Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord, omdat dit afhankelijk is jouw persoonlijke situatie.

Persoonlijk

Een massage is heel persoonlijk. Wat de één fijn vindt, hoeft niet voor de ander zo te zijn. Een standaardmassage bestaat dan ook niet. Wel zijn de soorten behandelingen in de basis ‘standaard’, omdat de techniek bepaalt welke soorten massages zich van elkaar onderscheiden.

Welke massage is voor mij geschikt?

Er is niet een specifieke behandeling die aansluit bij wat jij wil, maar wel bij wat je nodig hebt. Waar de een lijdt onder stress heeft de ander een massagebehandeling nodig voor verzuurde spieren na het sporten. Ook zijn er mensen die door middel van een cellulitismassage het aantal centimeters willen laten afnemen.

Daarnaast is het maar net wat voor behandelingen worden in er gegeven in praktijken in de buurt? Kom je nou uit den bosch dan zou je eens kunnen kijken bij massage Den Bosch voor een massagetherapie die aansluit bij jou behoeften.

Soorten massages

Er zijn vele soorten massages. De meest toegepaste vind je hieronder.

Klassieke

De klassieke massage is de oudste massage die we kennen uit de oude geneeskunde. Deze manier heeft zich ontwikkeld tot het beste uit twee werelden. Het is dan ook de ultieme massagevorm waarin zowel westerse kennis als de oosterse filosofie voorkomt. Tijdens de klassieke behandeling worden verschillende massagetechnieken toegepast in combinatie met een bindweefselmassage. Door een verbeterde doorbloeding worden voedingsstoffen in spieren sneller opgenomen en voelt de ontvanger zich heel snel ontspannen.

Ontspanningsmassage

Bij een ontspannende wellness behandeling wordt met een warme of koude massageolie op de huid verschillende spieren en spiergroepen gemasseerd. Het doel van deze therapie is om de doorbloeding van weefsel te verbeteren. Dit bevordert de stofwisseling in je lijf, zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen eerder hun plaats van bestemming vinden. Bij een ontspanningsmassage wordt er zachtjes gekneed ten bate van een totale ontspanning van het lichaam.

Sportmassage

Een sportmassage helpt de spieren te herstellen na een lichamelijke inspanning. Spieren zijn vermoeid na het sporten en afvalstoffen die zijn ontstaan veroorzaken pijn of kramp. Met een goede massageolie worden de spieren intensief gemasseerd. Verkrampte spieren ontspannen zich met als gevolg een sneller herstel van de spieren.

Bindweefselbehandeling

De bindweefselbehandeling bestaat nog niet zo heel lang. In 1900 ontdekte de Engelse neuroloog Head dat een verstoring in je lichaam verbrandt houdt met het verkleefde weefsel onder je huid. Door dit intensief te masseren raakt het onderhuidse bindweefsel weer los. Bindweefselmassage wordt dus niet alleen toegepast bij het verminderen van centimeters, maar is ook bijzonder effectief bij hoofd- en buikpijn, spierreuma en slapeloosheid.

Shiatsu

Blokkades opheffen in je lijf is het voornaamste doel van de shiatsu. Deze massagetechniek kent zijn oorsprong in Japan die ervoor zorgt dat de levensenergie weer vrij kan stromen. Duimen, hele handen, en soms zelfs ellebogen en knieën worden ingezet om bepaalde druk uit te oefenen. De druktechniek concentreert zich op drukpunten bij energiebanen in je lijf.

Related Post