Welke massage vormen zijn er allemaal?

Vrouw die een massagetechniek ontvangt

Het is wellicht bekend dat er vele verschillende soorten massages zijn en er worden steeds nieuwen ontwikkeld. In het onderstaande artikel leest u de meest voorkomende massages.

De Duo Massage

Wat is er nou leuker om samen met een bekende op bezoek te gaan bij een massage praktijk en tegelijk behandeld te worden en samen te genieten? Dit zegt meer over de mogelijkheden in de betreffende praktijk dan over de massage zelf.

De hotstone behandeling

Bij de hotstone massage krijg je hete stenen op je lijf. Dit zijn vaak basaltstenen die gepolijst zijn en afkomst zijn uit vulkanisch gebied. De stenen worden verwarmd in warm water tot maximaal 55 graden. De vulkanische basaltstenen zijn rijk aan magnesium en ijzer, hierdoor houden ze warmte goed vast en wordt deze mondjes maat afgegeven. Deze behandeling heeft een zeer ontspannende uitwerking op de spieren. Sommige masseurs wrijven de stenen over je spieren terwijl de stenen een heerlijke gloed afgeven.

Een massagetherapie voor de kleintjes, de baby massage

Tijdens het genot van een behandeling maakt zo we de gever als de ontvanger oxytocine aan, dit is een hormoon ook bekend als het knuffelhormoon welke er voor zorgt dat er een binding ontstaat tussen mensen. Hierdoor heeft de behandeling een positieve invloed op de gezondheid van jouw kleintje waardoor jullie dichter bij elkaar worden gebracht. Door het ontspannen en genieten van de aandacht hecht de baby zich aan de gever. De massage is goed tegen onrustige baby’s, dramkrampen en huilbakken. Deze behandeling is geschikt van af twee maanden.

Sportmassage

Het doel van de sportmassage is de doorbloeding in de spieren te verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd wat resulteert in een beter en sneller herstel en minder in sommige gevallen wordt er minder spierpijn ervaren. De sportmassage wordt ook veel preventief gegeven om je spieren te ondersteunen. Tijdens het dagelijkst leven kunnen er kwalen ontstaan waarom deze massage ook geschikt is voor mensen die niet aan sport doen.

Een stoelmassage

De stoelmassage die ook bekend staat als de bedrijf massage heeft vaak een duur van ongeveer vijftien tot twintigminuten in een massagestoel. De te behandelen persoon kan zijn of haar kleren gewoon aanhouden. Deze massage wordt vaak aan personeel gegeven onder werktijd zodat stressklachten verlichten die ontstaan door stijve spieren. Deze behandeling maakt het mogelijk om in een kwartier weer lekker op te laden.

Er zijn nog veel meer massages

dit zijn slecht een handvol van de meest voorkomende massages. Wil jij nog meer technieken ontdekken kijk dan eens hier. Voor Chinese behandeling kun je dit bericht een lezen.

Related Post